Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás
Adományozás

A Magyar Vöröskereszt a világ egyik első és legnagyobb humanitárius szervezetének tagjaként több mint 140 éve segíti hazánkban a rászorulókat.

Segítő kezet nyújtunk katasztrófák során, elszakadt családok egymásra találásában, részt veszünk a koronavírus járvány elleni harcban, az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztésében, véradókat toborzunk, kiterjedt szociális intézményhálózatot tartunk fent és ifjúsági programokat szervezünk.

A nekünk felajánlott adód 1%-ával gondoskodsz arról, hogy

+ 1 hátrányos helyzetű családnak juttassunk el élelmiszercsomagot

+ 1 véradó elismerésével járuljunk hozzá a betegek gyógyulásához

+ 1 ifjúsági önkéntest készíthessünk fel a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatra

Mindent megteszünk azért, hogy segítséget tudjunk nyújtani a rászorulóknak, de céljaink eléréséhez Rád is szükségünk van!

Adód 1%-nak felajánlásával Te is részese lehetsz a változásnak!

 

9% - Adományozási szabályzat

E-mail Nyomtatás PDF

Adományszervezés

Fennállásának több mint egy és negyed évszázada során a Magyar Vöröskereszt – fegyveres konfliktusok idején és békeidőben egyaránt – mindig is lehetőségei szerint igyekezett teljesíteni az alapító Henry Dunant által meghatározott feladatokat: az élet és az egészség védelmét, az emberi szenvedés enyhítését.

Egy globális segélyszervezet hazai képviselőiként egyaránt fontosnak tartjuk a magyarországi társadalmi problémák orvoslását és a térségben vagy a távoli földrészeken történt katasztrófák áldozatainak megsegítését. Ettől az általános felelősségérzettől vezérelve nyújtottunk segédkezet a közelmúltban a délkelet-ázsiai cunami, a kárpátaljai és a székelyföldi árvizek, vagy legutóbb – nemzetiségi és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül – a libanoni humanitárius katasztrófa áldozatainak.

Ugyanakkor az olyan hagyományos tevékenységek mellett, mint a véradásszervezés, katasztrófasegélyezés, elsősegélynyújtás és -oktatás, illetve eltűntek keresése, a jellegzetesen magyar társadalmi problémákkal is napi szinten foglalkozunk, legyen szó közösségszervezésről, munkanélküliek továbbképzéséről vagy az árvízkárosultak megsegítéséről.

Jó szándékú adományozók nélkül azonban nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnánk végezni társadalmi missziónkat. Az adományszervezésről szóló menüpontunkban így azokat a tevékenységeinket, céljainkat mutatjuk be hamarosan, amelyek vonatkozásában mindig örömmel fogadjuk adni képes és adni akaró embertársaink anyagi vagy tárgyi támogatását.

Tisztelt Adományozóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Vöröskereszt - a szervezet Adománykezelési Szabályzatában foglaltak értelmében - 2007. március 1-től az adományok célba juttatása érdekében felmerült közvetett költségek fedezésére a pénzadományokból  9%-ot használhat fel.

 IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

A Magyar Vöröskereszt Dorog Területi Szervezetét a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Közösségi oldalak