Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Köszöntjük weblapunkon

A Karitatív Tanács tagszervezeteinek felhívása

E-mail Nyomtatás PDF


A tél közeledtével, a kemény fagyok beköszöntével, fordítsunk nagyobb figyelmet a lakókörnyezetünkben élő emberekre! Ne feledkezzünk meg az idős, egyedül élő, mozgásukban korlátozott szomszédokról, ismerősökről, rokonokról, látogassuk őket gyakrabban, hiszen egy-egy nem megfelelően fűtött, kihűlt lakásban is történhet tragédia. Az utcán élők mellett az otthonukban tartózkodókat is fenyegetheti a kihűlés.

Ne hagyjuk sorsára a nehéz anyagi körülmények között élőket!

A segítség, az egymásra figyelés életeket menthet! Tegyünk közösen a segítségre szoruló embertársainkért!

 

Felhívás!

E-mail Nyomtatás PDF

 

A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete minden évben megajándékozta és ebben az évben is szeretné megajándékozni a rászoruló gyermekeket Karácsonykor, a szeretet ünnepén.

Megyei szervezetünk műsoros délután keretében ajándékoz meg 120 gyermeket a megye számos településéről. A meghitt műsort követően személyre szóló ajándékkal kedveskedünk, majd meleg teával, üdítővel, harapni valóval vendégelünk meg mindenkit.

Az ajándékok mellett a csomagba édességet, és gyümölcsöt is kapnak kis vendégeink.

Ahhoz, hogy ezt az ünnepet még szebbé tehessük a meghívott gyermekek számára, kérjük az Ön/Önök természetbeni, illetve pénzbeli támogatását is.

Természetbeni adományokat fogadunk a Megyei Vöröskereszt székházában (Tatabánya, Posta u. 5.), valamint a városi irodákban is (a vidéki irodák elérhetősége a voroskereszt.hu internetes oldalon megtalálható).

Pénzbeli adományokat címzetten: MEGYEI GYERMEKKARÁCSONY 2011 megjelöléssel a Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett, 10400913-00026564-00000007 számú bankszámla számra várjuk. Lehetőség van továbbá belföldi postautalványon való befizetésre is a fenti adatok alapján.

Kérjük, szíveskedjen támogatni programunkat, TEGYÜT SZEBBÉ EGYÜTT EZT A MEGHITT ÜNNEPET a környezettünkben élő gyermekeknek.

„Szeresd a gyermeket, öleld szivedre őt,
Ringasd el lágyan a szegény kis szenvedőt,
Lehunyt pilláinak töröld le könnyeit:
S mig te a gyermekek könnyét törölgeted,
Egy láthatatlan kéz a csillagok felett
Letörli vétkeid!”

/Móra Ferenc/


ŐSZI ÉLELMISZERBANKOS OSZTÁS DOROG TERÜLETEN

A Magyar Vöröskereszt Dorog területi Szervezete pályázatot nyújtott be az EU Élelmiszersegély program 2011. című pályázatára. A pályázat eredményességének köszönhetően Dorog térségben immár második alkalommal kerül sor a szociálisan hátrányos helyzetű családok élelmiszersegélyben való részesítésében.

Az őszi élelmiszerosztás október 17-21-ig tart, ahol ismét együttműködve az önkormányzatokkal, Családsegítő Szolgálatokkal kerültek kiválasztásra a rászoruló családok, akik a csomagban lisztet, spagettit és instant italport vihettek haza.

Dorog térségéhez tarozó településeken mintegy 54 család részesülhetett adományba, Lábatlan, Bajna, Máriahalom, Úny, Nagysáp, Leányvár, Piliscsév településeken, Dorogon pedig 280 család, közel 850 személy vehetett át adományt.

CZT.

 


 

 Újjáalakult a Vöröskereszt Vértesszőlősi alapszervezete


Október 12-én tartotta tisztújító taggyűlését a Vöröskereszt Vértesszőlősi alapszervezete.

 Bajczik Lajosné titkár megtartotta éves beszámolóját, tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszak munkájáról, egyúttal lemondott tisztségéről. Mint elmondta 20 évig volt vezetője a szervezetnek, most átadja a helyét a fiatalabbaknak, de továbbra is segíti tanácsaival, tapasztalataival az új vezetést.

A tagság Ispán Mónikát titkárnak, Zoltánfi Zsuzsannát az alapszervezet elnökévé választotta meg egyhangúan. A taggyűlésen jelen volt Maklári Éva a Magyar Vöröskereszt Tatabánya Városi, területi vezetője, aki megköszönte Bajczik Lajosné munkáját és elsőként gratulált az újonnan megválasztott tisztségviselőknek.

 

 FELHÍVÁS

 

Természeti-és ipari katasztrófák, gazdasági válság, növekvő munkanélküliség, hitelcsapdába került családok ezrei… Egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez. Az idén 130 éves humanitárius szervezet felhívással fordul a lakossághoz, cégekhez és intézményekhez.

Pénzadományát az alábbi segélyszámlára várjuk:

Belföldi átutalás esetén: K&H Bank 10405004-00026545-00000002

(A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:”MVK”)

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén:

IBAN: HU89 1040 5004 0002 6545 0000 0002 

SWIFT kód: OKHBHUHB

 

Segítsen, hogy segíthessünk!

 

Köszönettel: a 130 éves Magyar Vöröskereszt

 


 

 

Magyar Vöröskereszt

Komárom – Esztergom megyei Szervezete

Az

Elsősegélynyújtás Világnapja

Alkalmából

Mentési bemutatót

tart a tatabányai Tesco Hipermarket (Bláthy Ottó út 1) Parkolójában

2011. szeptember 10. 10 órai kezdettel.

A bemutatón egy busz felborulását, és a felborult járműből való mentést szimuláljuk

Tűzoltóság, Inter-Európa Mentőszolgálat, és a Magyar Honvédség Katonai Mentő részvételével!

 

A bemutató után megtekinthetők a különböző mentéstechnikai eszközök, sebimitációs bemutató, és elsajátítható néhány fontos elsősegélynyújtási technika is!

És ezen kívül még sok színes és érdekes program várja az érdeklődőket!

 

 

ÖNKÉNTES MŰHELYMUNKA TATABÁNYÁN

2011. augusztus 26-án 10.00 órai kezdettel szervezte a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt az Önkéntes műhelymunka című előadását, valamint a délutáni műhelymunka programját, Tatabányán a megyei vöröskereszt székházában. A megyei szervezethez tartozó városok alapszervezeteinek vezetőit, a területi vezetőket, vezetőségi tagokat invitálva erre a konferenciára, ahol szép számmal vettek részt az önkéntesek a programon, csaknem megtöltötték a nagytermet. A rendezvényt Hamburgerné Ujvári Irén megyei igazgató nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelent önkénteseket és a vendégeket:

Polacsek Györgyit az országos igazgatóság szakmai vezetőjét, Balogh Lászlóné megyei elnököt, Lukács Lászlóné alapszervezeti vezetőt, megyei vezetőség tagját, valamint a műhelymunkák vezetőit: Maklári Éva területi vezetőt, Molnár Piroska közösségi koordinátort, valamint Vida Csaba önkéntes koordinátort.

A megyei igazgató elmondta, hogy egy NCA pályázatból finanszírozott programsorozat részeként valósulhatott meg ez a program, az Önkéntesség éve alkalmából. Ismertette a napirendet is, majd felkérte a megyei elnököt köszöntője megtartására. Balogh Lászlóné elnök asszony köszöntötte az önkénteseket, elmondta, milyen fontos is szervezetünkben az önkéntesség szerepe.

A köszöntők után az előadások következtek, elsőként Polacsek Györgyi az IFRC Stratégia 2020-ról, majd az Önkéntességről tartott előadást. Elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszt stratégiája igazodik a Federáció stratégiájához, természetesen átvetítve a magyar viszonyokra. A jövőkép három stratégiai pont szerint került kialakításra:

  1. Életmentési, a megélhetési források megóvása a katasztrófák és válságok utáni helyreállítás megszilárdítása
  2. Egészséges, biztonságos élet elősegítése
  3. Társadalmi befogadás, az erőszakmentesség és a béke kultúrájának előmozdítása.

Kihangsúlyozta, fontos az alapszervezetek együttműködése és a fiatalok bevonása is a szervezet munkájába.

Önkéntesség témakörben elmondta, az önkéntesség jelentős szerepét, valamit azt, hogy hogyan kapcsolódhatnak be az önkéntesek a szervezet munkájába. Kihangsúlyozta, fontos az önkéntesek motiválása, és megbecsülése, elismerése.

Lukács Lászlóné alapszervezeti vezető előadásában ismertette a tatabányai Őszirózsa Nyugdíjas Klub működését, programjaikat. Elmondta, hogy a megalakulásukkor még csak 15 tagjuk volt, jelenleg 80 főt számlálhat az alapszervezetük. Színes példákkal szemléltette a klubélet jelentőségét egy friss nyugdíjas életében, vagy egy frissen özveggyé vált személy életében. Fontos a lelki támogatás és az önkéntesek szoros együttműködése, programok szervezése. Pl: táncos rendezvények, beteglátogatás, előadások, kirándulások.

Az előadásokat követően számos alapszervezeti vezető elmondta a véleményét, csaknem minden területről volt egy-egy hozzászólás.

Az ebédidőt követően következtek a Műhelymunka foglalkozások csoportvezetők irányításával. Négy csoportra osztva folytak a munkák az önkéntesség szerepéről, az önkéntesek bevonásának negatívumairól, pozitívumairól. A műhelyfoglalkozások különböző helyiségekben történtek, majd a foglalkozások végén egy-egy „szóvivő” elmondta, hogy az adott csoport mivel foglalkozott, milyen témák merültek fel. Az I. csoport szónoka Kovács Mihályné, a II. csoporté Szabó Gabriella, a III. csoporté Zoltánfi Zsuzsanna, a IV. csoporté N. Czita Tünde voltak.

Minden csoportban megfogalmazódott az együttműködés fontossága, a fiatalok bevonása, negatívumként említették az elfoglaltságot, valamint a helyiségek hiányát a közösség létrehozásában. Minden csoportban jó hangulatú megbeszélések zajlottak, jól együttműködtek a résztvevők.

Zárszóként elhangzott, hogy szeretnék, ha ennek a műhelymunkának lenne folytatása és a résztvevők is kifejezték tetszésüket a program iránt.

CZT.

 

 

 

 

VÖRÖSKERESZTES TÁBOR TATÁN

 

Tata területi Szervezetünk, immár 10 éve szervezi augusztus hónapban a Tatai Vöröskeresztes Tábort, ahová meghívás alapján jelentkezhetnek a gyermekek. A tábort megelőzően a jelentkezési lapokat küldött a városi szervezet a javasolt gyermek családjának. A javaslatok összegyűjtésében szervezetünknek nagy segítséget nyújtottak az iskolai védőnők valamit a Családsegítő Szolgálat munkatársai. Két célcsoport szerint válogatták ki a lehetséges résztvevőket: 1. szociálisan rászorultak, 2. egészségkárosodottak. Ebben az évben öt gyermek az Erdélyi testvérvárosból Szovátáról érkezett két kísérővel, akik szintén részt vettek a programon.

 

Ebben az évben augusztus 22-től 28-ig tartott a tábor, 48 gyermek részvételével, akik Dunaalmásról, Neszmélyről, Bajról, illetve Tatáról érkeztek a tatai Fényes Fürdőbe. A tábori felügyeletet Tata területi Vöröskereszt vezetője: Jámbor Imre, illetve önkéntesei látták el.  A gyerekek elhelyezése a Motelben illetve három faházban történt. A szervezők, napi ötszöri étkezést biztosítottak a résztvevőknek.

 

A szervezők, számos színes programmal készültek a táborlakóknak. Voltak állandó programok, amelyekkel minden nap találkozhattak a táborozók: rovásírás, íjászat, Vöröskereszt történet, úszásoktatás, kézműves foglalkozások, stb.

 

A tábor napokra lebontott egyedi programjai:

Hétfő: beérkezés, ismerkedési est

Kedd: Délelőtt, dottós városnézés idegenvezetéssel egybekötve, ahol Tata nevezetességeit tekinthették meg. Délután Káros szenvedélyek elleni interaktív előadás

Szerda: Mentőautó megtekintése, beszélgetés a sérülésekről, elsősegélynyújtásról

Csütörtök: Délelőtt Közlekedésbiztonsági előadás a kerékpáros közlekedésről, a Rendőrség munkatársainak előadásában. Délután hab-party a Tűzoltóság közreműködésével.

Péntek: Délelőtt hajókirándulás a tatai tavon. Délután bábelőadás a Tatai Református Gimnázium Bábcsoportjának előadásában.

Szombat: Vetélkedők, Ki, Mit, Tud?,tábortűz, táborzárás. Vélemények elmondása. Minden gyermek ajándékot kapott. A héten megírt totók eredményhirdetése, a legügyesebb gyermek ajándékot kapott.

Vasárnap: haza utazás.

 

A táborozás megvalósításához szükséges pénzt pályázatok segítségével, önkormányzatok, támogató felkeresésével biztosították. A táborozás létrejöttét számos támogató segítette, közülük is a kiemelt támogatók a következők voltak:

Tata Város Önkormányzata

Baj Község Önkormányzata

Stamag-Ireks Kft. – Jankó Miklós - Komárom

KEM-i Tűzoltóság

Haschek József – Tata

Aranykocs Zrt.- Kocs

Vita Sütő Kft. – Komárom

Evergreen Kft. – Tata

Hajóhorgony Kft. – Tata

A tábor nagyon jó hangulatban telt, jó kapcsolatok szövődtek a gyermekek között. Mindenki nagyon jól érezte magát, mondták el a főszervezők: Dr. Kis Zsuzsanna a tatai Vöröskereszt elnöke, valamint Jámbor Imre területi vezető.

 

CZT.

 

 

 

VÖRÖSKERESZT VILÁGNAP A MEGYEI SZERVEZET SZÉKHÁZÁBAN

 

2011. május 9-én 14.30 órától rendezték meg a 130 éves Vöröskereszt ünnepségét, ahol a számunkra igazán fontos személyeket az önkénteseket is köszöntöttük munkájukért.

Ezen az ünnepségen kedves műsorral köszöntöttük a résztvevőket bázisóvodánk növendékeinek műsorával. A műsort követően Balogh Lászlóné megyei elnök köszöntötte az egybegyűlteket és méltatta az önkéntesek rendkívüli helytállását, fáradhatatlan segítségnyújtását.

Hamburgerné Ujvári Irén megyei igazgató köszöntötte következőként az önkénteseket és a munkatársakat egyaránt. Az önkénteseink dícsérete, megbecsülése mellett úgy gondolom mindannyiunknak (munkatársaknak) megható volt, hogy szívhez szólóan a mi munkánkat is méltatta és köszönetet mondott érte.

A rendevény fénypontja a kitüntetések átadása volt, ahol ajándékokat és emléklapokat adtunk át kitüntetve arany, ezüst, bronz emlékéremmel, megyei és központi emléklapokkal önkénteseinket.

A kitüntetések átadása után az oroszlányi Bányász Népdalkör tagjai énekeltek, majd egy énekkari tag versbe foglalta mi is a Vöröskereszt.

A pohárköszöntőt Janics Csaba Tűzoltó Alezredes mondta, pohárkoccanásokat követően együtt ürítettük az önkéntesek, tagok, munkatársak nagy családja a VÖRÖSKERESZT születésnapján.

Jó hangulatú beszélgetések közben szeretetvendégségre hívtunk minden jelen lévőt.

 

 

VÖRÖSKERESZT VILÁGNAP A VÉRTES CENTERBEN

 

2011. szervezetünknek mondhatjuk úgy is, hogy az évfordulók éve, hiszen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ebben az évben 90 éves, a Magyar Vöröskereszt pedig 130 éves. Az évfordulók méltó megünneplésére megyei szervezetünk színvonalas, szívhez szóló programsorozattal készült, melynek helyszínéül a tatabányai Vértes Center üzletközpontot választotta.

A helyszín adottságaiból következően az alsó szinten került megrendezésre az egész délutánt kitöltő programsorozat, mely 2011. május 6-án 14.00 órától 18.00 óráig tartott.

Fontos volt, hogy május 8-hoz közel eső dátumot válasszunk, hiszen ez a nap a Vöröskereszt világnapja, hiszen a megalapító Henry Dunant ezen a napon született.

A programot a vértesszőlősi Sportegyesület Mazsorett Szakosztálya növendékeinek előadása kezdte meg. A kisebb és nagyobb lányok rendkívül jól, összehangoltan táncoltak. Piros-fehér és fekete-fehér ruhájuk méltóképp nyitotta meg rendezvényünket.

Az ünnepélyes megnyitó beszédében Vimrázy Istvánné volt megyei igazgató méltatta az önkéntesség szerepét, amely lételeme szervezetünknek. Kiemelte a munkatársak jó együttműködését, mely nélkül lehetetlen lenne végeznünk ezt a néha igen csak embert próbáló munkát. Beszédében példákat hozott a jó együttműködésre látva az iszapkatasztrófát és az árvízet is. Utóbbi esetében csaknem minden terület (Tata, Esztergom, Dorog, Kisbér, Komárom, Tatabánya, Nyergesújfalu) érintett volt. Megemlékezett Henry Dunant hősies helytállásáról a háborús időkből és kiemelte nagyszerű tettét, a Vöröskereszt megalakítását.

Az ünnepi beszéd után a Sárberki Vöröskeresztes bázis óvoda ünnepi műsora következett. Minden vendégünk megtapasztalhatta hogy szervezetünknek igen is fontos a fiatalítás, a fiatalok bevonása, már az óvodás kortól. Megyénkben egyre több bázisóvoda alakul, így némiképp biztosítjuk az utánpótlást egészségnevelés, elsősegélynyújtás, szociális területen egyaránt. A kicsiny gyermekek szívet melengető szerepjátéka könnycseppet csalt önkénteseink szemébe, meghatottan figyelték a sok apró termetű, büszkén szereplő óvodásokat.

A programban három alkalommal mutatták be nagyszerű tudásukat a Baji Általános Iskola világbajnok teremkerékpáros csapatának tagjai. Két idősebb és egy fiatalabb iskolás lány bemutatóját tekinthettek meg a résztvevők, akik elképesztő magabiztossággal egyensúlyoztak az üzletház nem kevésbé csúszós padozatán. Mindenkit elbűvöltek tehetségükkel és mindhárom alkalommal új és újabb produkciókat láthattunk.

Fontos és szívet melengető programpont volt, mikor interjúra került sor a különböző területeken dolgozó kollégákkal. Hiszen ritka pillanatok mikor egymással vagy egymás önkénteseivel, aktivistáival találkozhatunk, erre a szervezetnél való munkám alatt még nem volt példa. Jó volt most a pulpitus másik oldalán állni és büszkén elmondani munkáinkat, hiszem, hogy ezt a munkát csak igazán elszánt és elhivatott emberek végezhetik. Mert ez nem munka, hanem hivatás. Minden vezető önkéntese is a szervezetnek, ha bármikor bárhol probléma lép fel (pl. árvíz) mi készenlétben állunk, önkéntest toborzunk, vagy magunk is pl. lapátot fogunk és segítünk. Versenyeken szívesen közreműködünk, szívesen foglalkozunk a következő nemzedék képviselőivel a fiatalokkal.

A Német nemzetiségi népdalkör tagjai Nyergesújfaluról érkeztek, akik igazán jó hangulatot teremtettek a nézők között.

Következő műsorszámként egy akrobatikus rock and roll bemutatót tekinthettünk meg, a délután meg méltó zárásaként Musicalvarázs címmel Mészáros Kartal és Virsinszki Zoltán csodás musicaleket énekelt a nagyérdemű közönségnek, akik kitörő tapssal értékelték a nagyszerű produkciót.

A műsor közben Vöröskereszt témakörben kvíz kérdéseket tett fel a műsorvezető – Pápai Ferenc a közönségnek, a jó választ pedig csekély ajándékkal jutalmazták a szervezők.

A rendezvény ideje alatt fontos volt, hogy minél több szervezetünkkel kapcsolatos információt osszunk meg és vigyük be jobban a köztudatba. Ezért egy-egy Tatabányán működő intézményünk bemutatkozott valamely tevékenységben közreműködve, szórólapon tájékoztatva és népszerűsítve a szakfeladatot, melyben dolgozik.

Fontos szervezetünkben a szűrővizsgálatok, az ifjúság és az elsősegélynyújtás és a véradás szerepe is, így egy-egy „állomáson” ezen témakörökkel is találkozhatott a közönség.  A szűrővizsgálatokat is intézményeink munkatársai végezték, míg az ifjúsági vöröskereszt tagjai arcfestéssel, lufifújással, totókkal, tesztekkel, és imitációs sebekkel kedveskedett az ifjabb korosztály tagjainak. Külön kiemelt helyet foglalt el az ambu baba, vagyis az újraélesztési fantom, melyen mentőápoló kollégánk bemutatta a komplex újraélesztés részleteit. Sokan éltek is a kipróbálás lehetőségével és állapították meg, hogy „nem is oly egyszerű” feladat ez.  Külön véradó napot szerveztünk a jelentkezőknek, ahol kisebb ajándékokat kaptak a résztvevők a vérellátó szolgálat munkatársaitól pedig étkezési utalványt, ásványvizet és csokoládét kaptak a bátor véradók. Köszönet a sok segítő szándékú embertársunknak.

A rendezvény igazi színfoltja volt a Tata területet vezető Jámbor Imre magángyűjteményéből létesített VÖRÖSKERESZTES KIÁLLÍTÁS, ahol megtekinthették az első Magyar Vöröskereszt alapító levelét és az évről évre korszerűsödő vöröskereszt kitűzőket, sok más vöröskereszt jelképpel egyaránt.

A rendezvény nem jöhetett volna létre az alábbi támogatók segítsége nélkül, akik ajándékutalványokkal, helyszínnel, valamint rendkívül jó propagandával segítették a rendezvény tökéletes lebonyolítását.

Vértes Center, Gyémánt Fürdő Tatabánya, Stop cukrászda, Jászai Mari Színház Népház, PBS-Hungaria Kft,  Lapatári Malom Lovas Udvar,

Mc Donals, Gelato fagyizó, Forrás rádió, 24 óra Komárom-Esztergom Megyei Napilap, Kék Duna rádió, TKTV, Komárom-Esztergom Megyei Hírlap, Tatabánya.info-apró

 

 

Módosítás: ( 2011. november 11. péntek, 15:25 )
 

Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás PDF

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének honlapján!

Megyénk területileg az ország legkisebb megyéje ~ 310000 fő lakossal.

A civil szervezetek között mind tevékenységeit mind a regisztrált taglétszámot tekintve (9990 fő 2009-ben) meghatározó a megyei szervezet tevékenysége.

Alapelveinken túl történelmi múltunk is arra kötelez mindannyiunkat, hogy ezt az örökséget megőrizve a kor elvárásainak megfelelően végezzük munkánkat, büszkén gondolva arra, hogy a Magyar Vöröskereszt megalakulásának évében, 1881. május 16.-kán Esztergomban jött létre az országban elsőként vidéki vöröskeresztes szervezet.

Hagyományos segítő tevékenységeink mellett nekünk is az új idők kihívásaival kellett szembenéznünk. Feladataink között kiemelt fontossággal bír az elsősegélynyújtás oktatása és vizsgáztatása, a véradások szervezése, és a szociális segítő munka.

Tevékenységeink akkor tudtak igazán kiteljesedni, amikor 2002-ben a Német és az Osztrák Vöröskereszt támogatásának köszönhetően birtokba vehettük Tatabányán a Posta út 5. szám alatti épületet, amely jelenleg is a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt székházául szolgál.

Ettől az időszaktól kezdődően tudatosan, a szükségleteknek megfelelően hoztuk létre szociális intézményeinket.

Elsőként a hajléktalanok nappali melegedőjét (2002.), amely 40 fő befogadására alkalmas.

Ezt követte (2006.) a támogató szolgálat, amelynek célja a fogyatékkal élő személyek életvitelének megkönnyítése, elsősorban a lakáson kívüli közszolgálatok elérésének segítése.

2007-től három új intézménnyel gyarapodtunk.

A fogyatékkal élők nappali intézménye 24 főt gondoz, és teszi emberibbé, élhetőbbé napjaikat.

Úttörő feladatot látunk el a pszichiátriai és szenvedélybetegek integrált közösségi ellátásának működtetésével, amely a Vöröskereszt égisze alatt kezdte meg működését megyénkben.

Valamennyi szociális intézményünket Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött feladat átvállalási szerződés keretében működtetjük.

 A megye lakossága ismeri és elismeri tevékenységeinket, hiszen hét városban függetlenített, két városban (Nyergesújfalu, Bábolna) önkéntes területi vezető látja el a vöröskeresztes feladatokat.

Összességében 27 főállású munkatárssal és több száz önkéntessel dolgozunk.

Szeretnénk, ha még szélesebb körben szereznének tudomást a segítségre szoruló emberek munkánkról.

Ugyanakkor azt is reméljük, hogy a mi számunkra, mint civil szervezet számára is bővülő lehetőségek kínálkozzanak, hiszen egyre nehezebb megszólítanunk az embereket – többek között – a véradásra, amely pedig a társadalom egésze számára fontos, a betegeknek sok esetben az életet jelenti.

Szeretnénk, ha ez a bemutatkozás azt is jelenthetné, hogy még közelebb kerülhetünk a társadalom minden rétegéhez, legyen az rászoruló vagy éppen adományozó.

 Célunk, hogy a továbbiakban is hozzájárulhassunk a társadalom humanitárius, szociális, egészségügyi feszültségeinek enyhítéséhez hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Módosítás: ( 2010. április 22. csütörtök, 16:52 )
 

Elérhetőség

E-mail Nyomtatás PDF

Munkatársak

 

Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezet

2800. Tatabánya, Posta út 5.

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Megyei igazgató: Hamburgerné Ujvári Irén

Telefon: 34/310-318, 06-70/933-8539

 

Megyei elsősegélynyújtó koordinátor: Zigó Anett

Telefon: 34/310-318, 06-70/933-8544

 

Megyei véradószervező koordinátor: Zigó Jana

Telefon: 34/310-318, 06-70/933-8543

 

Területi szervezetek

 

Dorog-Esztergom Területi Szervezet: Bodó Ildikó területi koordinátor

Cím:Dorog, Hantken Miksa út 8

Esztergom, Jókai utca 3

Telefon: 06-70/933-8359

 

Komárom-Kisbér Területi Szervezet: Oláh Gábor területi koordinátor

Cím: 2870. Kisbér, Batthyány tér 3/a

2900 Komárom, Beöthy Zsolt utca 3

Telefon: 34/352-772, 06-70/933-8548

 

Nyergesújfalu Területi Szervezet: Adolf Józsefné

Cím: 2536. Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 202.

 

Oroszlány Területi Szervezet: Tölgyesi Timea

Cím: 2840. Oroszlány, Tópart utca 8.

Telefon: 06/70-933-8550

 

Tata Területi Szervezet: Jámbor Imre

Cím: 2890. Tata, Almási utca 43.

Telefon: 06-70/933-8545

 

 

Intézmények:

Nappali melegedő:Vida Csaba

Cím: 2800. Tatabánya, Posta út 5.

Telefon: 34/304-800, 06-70/933-8683

 

Támogató Szolgálat:Maklári Éva

Cím: 2800. Tatabánya, Posta út 5.

Telefon: 06-70/933-8541

E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye: Maklári Éva

Cím: 2800. Tatabánya, Posta út 5.

Telefon: 06-70/933-8541

 

Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Közösségi Ellátó Szolgálat: Molnár Piroska

Cím: 2800. Tatabánya, Posta út 5.

Telefon: 34/305-002, 06-70/933-8542

 

 

Megyei vezetőség tagjai

 

Dr. Bognár Ferenc

megyei elnök

 

Bankósné Nyerges Lívia

megyei alelnök

 

Rideg Mária

megyei vezetőségi tag

 

Pintér Zsuzsanna

megyei vezetőségi tag

 

Reich Zoltán

megyei vezetőségi tag

 

Adolf Józsefné

megyei vezetőségi tag

 

Farkasné Lengyel Katalin

megyei vezetőségi tag

 

László Katalin

megyei vezetőségi tag

 

Séráné Kovács Gizella

megyei vezetőségi tag

Módosítás: ( 2021. szeptember 13. hétfő, 14:16 )
 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

A Magyar Vöröskereszt Dorog Területi Szervezetét a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Közösségi oldalak